A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább - adta közre a Népszava a birtokába került belső emailt, amellyel Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója Andy Vajna halálhíre után igyekezett megnyugtatni a dolgozókat.

A napilap információi szerint Vajna halálától függetlenül is tulajdonosváltásra került volna sor a televíziónál. Kisebb meglepetés volt tavaly decemberben, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) megalakulásakor a médiamogulnak sem a TV2-t, sem a Rádió 1-et nem kellett "felajánlania" Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasának, Liszkay Gábornak. Egy médiapiaci informátor szerint azonban ez eleve ideiglenes helyzet volt, a háttérben már elkezdődött a tulajdonosváltás előkészítése.

Az még kérdés, hogy a csatorna végül a KESMA-hoz kerül-e, vagy "csak" egy kormányzati bizalmas tulajdonába. A csatornánál jelenleg, a cégadatok szerint 366-an dolgoznak, az éves bérköltség elérheti a 2,1 milliárd forintot.

Egy kormányzati forrás szerint új tulajdonosa lehet a Rádió 1-nek is. Vajna állítólag személyesen is többször megvédte a reggeli adás műsorvezetőit, akik olykor-olykor bírálták a kormányt és a Fideszt. Ha új lesz a tulajdonos, akkor természetesen ez is megváltozhat - mondta a Népszava forrása, aki azt sem zárta ki, hogy Sebestyén Balázséknak új munkahely után kell nézniük.