Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlovákiában a kisebb fenyőfák 14-16 euróba kerülnek, 20 euróért már kétméteres fenyőt is árulnak, de ha valaki igazán szép fát akar, akkor mélyebben a zsebébe kell nyúlnia - derült ki a pozsonyi Új Szó körképéből. Érsekújváron nagy a fenyőválaszték. Lehet gyökeres fenyőt földlabdával vásárolni, az ilyen egy-másfél méteres fák ára nagyjából hasonló, akad 29 eurós, és van olyan is, melynek ára 36,40 euró.

A vágott fák közül a klasszikus lucfenyőből az alig egy méter magas már 12-18 euróért kapható, a 2,5 méter magas fenyő ára azonban már 100 euró. Az 1,8 méter magas Nordmann-fenyőért 49,99 eurót kérnek az árusok. A fákat Csehországból szállították Érsekújvárba. Drágultak a fenyőgally-kötegek, mert nagy az érdeklődés irántuk. Egy-két éve még 2-2,70 euróért árulták ezeket, idén már 3,70 eurót kérnek el egy fenyőgallykötegért.

Komáromban egy szlovák cég árul fákat két helyen. A különféle fenyők elsősorban Dániából és Csehországból érkeztek, szlovákiai fákból minimális a kínálat. Mérettől és fajtától függően 12 és 119 euró között mozog az áruk. Az átlagvásárló Kassán egy 1,5-1,8 méteres fát visz haza. Darabjáért átlagosan 25-30 eurót kell kifizetni. A legkisebb fa egyméteres, a legnagyobb 3,5 méter magas. A legolcsóbb körülbelül 12 euró, a legdrágább 90 euró. A fákat Dániából szállították. A leggyakrabban a Nordmann- és a kaukázusi fenyőt veszik az emberek.