Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben adott interjút az Euronewsnak, amelyben kitért arra, hogy a Fidesz számára "Manfred Weber a csúcsjelölt, és támogatják őt ."

Arra a kérdésre, hogy annak ellenére támogatják Webert, hogy megszavazta a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarországgal, azt válaszolta a riporternek, hogy "ne provokálja". Szerinte semmi esetre sem ez a helyzet, "Weber a CEU miatt döntött a 7-es cikkely megszavazása mellett, de gyakorlatilag félre volt vezetve, mivel a CEU Magyarországon marad."

A tévécsatorna riportere viszont nem állt meg itt, és arra is rákérdezett, hogy ha ez így van, a végén olyan elnöke lehet a bizottságnak, akit könnyen félre tud vezetni Soros György. Mire Szijjártó Péter úgy reagált, hogy ezt a kérdést nem neki kellene feltenni.

A portál cikkében emlékeztet, hogy az EPP vezetőjének számára számára rendkívül fontos a CEU sorsa, többször fejezte ki értetlenségét, hogy miért lehetetlenítette el a magyar kormány az egyetem számára, hogy amerikai diplomát adjon a végzett hallgatóknak. Az Euronews szerint így a néppárti német politikus tisztában van azzal, hogy a CEU amerikai részlege Bécsbe költözött.

Szijjártó kedden azt is kijelentette, hogy a magyar kormány nem vesz részt a hetes cikkely EP-vitájában.