Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Predrag Kon járványügyi szakember, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy ha a túlzott megterhelés miatt összeomlik a szerbiai egészségügyi rendszer, akkor nincs más megoldás, mint a karantén bevezetése - vette át a Blic hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A szakértő arról is beszélt, hogy több óvodában is felbukkant a koronavírus.

"Tizenegy állami óvodában és három magánintézményben jelent meg a vírus, 25 ott dolgozó, illetve 14 gyerek fertőződött meg, de Belgrádban egy idősotthonban is van négy beteg, ők a személyzet tagjai. Ezenkívül három szociális munkás is megfertőződött." Június 12-e és július 4-e között 303 egyetemista fertőződött meg a koronavírussal. Az érintettek felének belrgádi lakhelye van, negyedük kollégiumban lakik, a többiek magánszállásokon laknak.

"A helyzet a héten még rosszabbodni fog, majd csak a hét vége felé lehet némi javulás" - mondta Kon. Szerinte teljesen rendben van, hogy a válságstáb tagjainak nincs egységes véleménye. "A legtöbben azt mondják, hogy mindez gyorsan elmúlik, amit én is nagyon szeretnék, de az ősz hamar itt lesz, és komolyan fel kell készülnünk". Szerinte ha mindenki szájmaszkot visel, a minimálisra csökkenthető a járvány terjedésének sebessége.