Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén tárgyalja az római-parti árvízi védmű új irányát kijelölő javaslatot, amelynek értelmében haladéktalanul meg kell kezdeni a Királyok útja-Nánási úti nyomvonalon húzódó védmű megvalósíthatósági vizsgálatát - írja a Népszava. A gát megépítéséhez új források bevonására lesz szükség, amely elsősorban Európai Uniós támogatásból szerezhető meg.

A Királyok-Nánási út vonalában két méter magas kerítés épülhet, amelynek tetejére szükség esetén további 1,3 méteres mobiltoldalék tehető. Közben elkészül a Duna-menti építési szabályzat is: a városvezetés a jelenleginél esztétikusabb kifőzdéket szeretne a sétányon látni, amelyek árvíz idején akár el is szállíthatóak a területről, de legalábbis árvízállóbbak a jelenlegieknél.

A tervek elkészültéig zöldfejlesztési program indulna, amelynek keretében megerősítenék az omladozó folyópartot. Fel szeretnék oldani a sétálók és a biciklisek közötti konfliktust, elbontanák a feleslegessé vált beton sólyákat, új növényeket telepítenének és új sétányt alakítanának ki. Még merészebb terv, hogy gyalogoshíd épülhetne a Graphisoft park és az Óbudai sziget között a K-hídtól északra. A volt óbudai gázgyár szennyezett területének megtisztítására környezeti kárelhárítási tervet kell készíteni.