Archewell néven hozott létre új alapítványt Meghan Markle és Harry herceg, miután a brit királyi család kötelezettségeitől azon az áron távolodhattak el, hogy eredeti internetes márkájukat, a Sussex Royal brandot fel kellett adniuk - írja a Forbes. A hercegi pár indoklása szerint az elnevezés a görög arkhé szóra vezethető vissza, ami ősforrást jelent. A sajtótudósítások alapján csak általánosságokat tudható meg eddig arról, mivel is fog foglalkozni az alapítvány.

Egyebek mellett multimédiás oktatási programokat fog segíteni, üzemeltetni fog egy website-ot és támogatni fog úgynevezett lelki támogató csoportokat. Ez utóbbi alatt elsősorban Harry herceg mentális egészségügyi támogató tevékenységére kell gondolni, amelyben főként korábbi katonatársainak és más veteránoknak igyekszik lelki támaszt nyújtani szakértők bevonásával.

És Harry?

A Forbes szakírói kíváncsian várják, mit fog pontosan fedni a gyakorlatban az új alapítvány, különösen, hogy a hercegi pár koronavírus-járvány elleni világszintű küzdelemből is kiveheti a részét. Ugyanakkor úgy látják, hogy az Archewell nem oldja meg Meghan hercegné és Harry herceg komoly pénzügyi gondjait, ami mindjárt azzal kezdődik, hogy az Egyesült Államokban saját zsebükből kell finanszírozniuk a védelmüket. Emellett lakniuk is kell valahol Kaliforniában, ahova március elején a járvány kitörésekor elköltöztek Kanadából. A Forbes csak pletykákról tud a lehetséges helyekről.

Végül külön kérdésnek látszik, hogy Harry mivel fogja tölteni a napjait. Friss házasként felesége mellé költözött, ahol találnia kellene valamilyen értelmes elfoglaltságot, miközben Meghant láthatóan szinte magába szívják az amerikai szórakoztatóipar kínálta lehetőségek - lásd a Desney-film szinkronizálási munkáját.

A herceg harmincöt éven élt a britek színe előtt, és a nagyközönség alapvetően kedvelte a királyi család valóságshow-jában játszott szerepét. Váltásával azonban mintegy önkéntes száműzetésbe vonult, aminek önmagában nem sok rételme van - vélik a Forbes szakírói. Los Angelesben felesége oldalán, akit elfoglal a munkája, olyan, mint egy partra vetett hal. Ki kell találnia magát mint önálló személyiséget, aki nem pusztán a királyi család feladatait látja el és nem csupán a Meghan Markle férje.