Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyar idő szerint 13 óra 12 perckor a Richter-skála szerinti 7-es erősségű rengést mértek pénteken Törökország nyugati tájain, a rengés még Görögországban is jókora károkat okozott - írja az időkép.hu. Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a földmozgás epicentruma 33,5 kilométerre volt a török partoktól, a fészke pedig 10 kilométer mélyen a tengerben.

Az epicentrumhoz közel eső Izmir városában emeletesházak lettek a földdel egyenlőek, az emberek elvesztették egyensúlyukat az utcákon. A rengés következtében volt, ahol kisebbfajta cunami alakult ki, víz alá kerültek az utcák. A károk felmérése még folyamatban.

A földrengés következtében Izmirben tizenketten meghaltak és 419-en megsérültek, és minimum 20 épület összedőlt, több épület pedig megrongálódott a városban.

A régió kormányzója, Yavuz Selim Kösger elmondta, hogy legalább hetven embert sikerült kimenteni a romok alól. A mentési munkálatok folytatódnak. Az NTV török televízió értesülése szerint a halálos áldozatok egyike egy nő, aki megfulladt a földrengés kiváltotta cunamiban.