Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A covid-19-betegek száma 303 fővel nőtt péntekről szombatra. Utoljára április elején regisztráltak ekkora napi növekedést a fertőzöttek számában - írja az MTI. Ezzel 23 ezerre nőtt az eddig regisztrált fertőzöttek száma Ausztriában.

A fertőzés ugyanakkor egyelőre nem tömeges, kisebb közösségeken belül terjed, kontaktkutatással nyomon követhető a minisztérium közlése szerint.

Az osztrák kormány tovább szigorította a határellenőrzést. Egyúttal elrendelték, hogy hétfőtől már a Horvátországból Ausztriába belépők számára is kötelező lesz vagy negatív koronavírusteszt bemutatása már a határátlépéskor vagy annak vállalása, hogy az érintett a beutazást követő 48 órán belül elvégezteti a tesztet, és amíg nincs eredmény, addig otthoni karanténban marad.

Ez eddig csak a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatos területek közé sorolt helyekről, így a Koszovóból, Szerbiából vagy Bosznia-Hercegovinából beutazók számára volt kötelező Ausztriában.

A szigorítással egyidejűleg hétfőtől egy héten át a Horvátországból hazatérő osztrákok ingyenes koronavírus-tesztelésre jelentkezhetnek egy külön erre a célra létrehozott forró vonalon, a 1450-es telefonszámon.

Közben Nagy-Britanniában közölték: szombaton immár az egymást követő ötödik napon volt ismét ezer fő fölött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; az 1012 új fertőzöttel már meghaladja a 317 ezer főt az összes regisztrált megbetegedés száma - írta az MTI.