Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Bár ellenőrzés alatt tartjuk, mégis romlik a járványügyi helyzet Szlovákiában" - jelentette ki az Infostart tudósítása szerint Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter. "Nemcsak belföldön, hanem a környező országokban is fokozatosan növekszik a fertőzöttek száma" - tette hozzá.

A tárcavezető szerint a számok alapján Szlovákiában egyelőre nem jellemezhető súlyosként a helyzet, és ellenőrzés alatt is lehet tartani, a szomszédos országokban azonban kicsivel összetettebb a helyzet. Ennek ellenére több Szlovákiával szomszédos ország - köztük Magyarország is - a kevésbé rizikós régiók listáján marad.

Krajcí azt is jelezte, a szakértői bizottság szerdai a ülésen jóváhagyta az ország új járványügyi tervét, amely meghatározza, hogyan kell eljárni nemcsak az új típusú koronavírus-járvány, hanem más légúti megbetegedések esetén is.

Kedden 3131 tesztet végeztek el Szlovákiában, a járvány belföldi megjelenése óta vizsgált minták száma így meghaladja a 284 ezret. További 10-zel 1884-re emelkedett a gyógyultak száma, az elhunytak száma továbbra is 31. Jelenleg 775 aktív fertőzöttet tartanak nyilván az országban. A kórházban ápolt fertőzöttek közül két személy igényel intenzív ellátást, ketten pedig mesterséges lélegeztetésre szorulnak.