Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) főtitkára, Grethel Aguilar szerint a természet pusztulása ma már az élelmezéstől a munkahelyeken át a biztonsági kérdésekig nagyon sok területen meghatározóvá vált. Egy most megjelent kutatásuk pedig több mint ezer forrás alapján közvetlen összefüggést talált a környezet növekvő romlása és a nemi alapú erőszak terjedése között - derül ki a portál cikkéből.

A kutatók szerint a nemi alapú erőszakot elsősorban a fennálló privilégiumok és az erőforrások és társadalmi szerepek felett uralkodó hatalmi egyenlőtlenségek megerősítésére használják. Ennek egyik példája az az Afrika keleti és déli részén is megfigyelt jelenség, amikor a halászok például csak szexért cserébe hajlandóak halat eladni a nőknek. Vagy amikor a szűkülő természeti erőforrások miatt a nőknek és lányoknak egyre nagyobb távolságot kell gyalog megtenniük az alapvető élelmiszerek, vagy tüzelőt begyűjtéséért, s eközben egyre több támadásnak vannak kitéve.

A kutatásból többek között kiderült, hogyan kényszerítenek nőket prostitucióra egyes dél-amerikai illegális bánya környékén, illetve hogy Dél-Kelet-Ázsiában az illegális halászati tevékenységet hogyan kíséri a szexuális erőszak és a gyerekmunka alkalmazása.

A teljes kutatás itt érhető el angol nyelven.