Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mélyülni látszik a konfliktus az Egyesült Államok és Irán között, főképp mióta Washington hadihajókat küldött a Perzsa-öbölbe és szigorított a kereskedelmi szankciókon. Iránban ezért Hasszán Rohani elnök kért felhatalmazást, hogy nagyobb mozgástérrel készülhessen a gazdasági konfliktusra.

Az elmúlt napokban a konfliktus odáig fajult, hogy Irán elleni háborút is belengetett Washington, melyre válaszul Teherán fokozta fegyverkezését. Valamint a portál arról ír, hogy fokozták a fegyvergyártásra alkalmatlan nehézségű urándúsítását. Az Egyesült Államok elnöke erre válaszul gazdasági fenyegetésekbe kezdett, miközben a külügy nyugtatásba kezdett.

"Amerika készen áll arra, hogy térdre kényszerítse az iráni gazdaságot" - állította Donald Trump elnök ügyvédje, Rudy Giuliani egy interjúban. Szerinte Washington képes elszigetelni Iránt és a jelenlegi helyzetben azt akarják demonstrálni, hogy mi várhat a perzsa országra, ha nem alkalmazkodik az amerikai kérésekhez.

A közel-keleti ország külügyminisztere, Mohammad Javad Zafir pedig a Twitteren üzent az amerikai elnöknek. Ahogy írta: Tisztelettel többre menne, mert erőszakkal még senki sem tudta megtörni az irániakat. A valóságban azonban a szankciók miatt az iráni gazdaság 6 százalékkal csökkent és az infláció már 32 százalékos - teszi hozzá az Euronews.