Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszországot gyakran vádolják azzal, hogy beavatkozik az amerikai választásokba, ám talán az az előrejelzés, amit a szibériai Krasznojarszk állatkertjének három lakója adott a kampány hajrájában tartó amerikai elnökválasztásra, nem tartozik a vétkes cselekedek közé. A három jós neve Khan, Buyan és Bartek - derül ki a Moscow Times cikkéből.

Khan egy fehér bengáli tigris, aki azt a dinnyét választotta, amelyre egy Joe Biden-karikatúrát ragasztottak. Véleményét azzal fejezte ki, hogy focizni kezdett a gyümölccsel, miközben a Trumpként megjelölt dinnyére fittyet hányt. Bartek egy amuri tigris durvábban fejezte ki véleményét: lepofozta az asztalról a bidenes dinnyét, amit a szavazás szervezői úgy értékeltek, hogy szerinte is a demokrata elnökjelölt nyer.

A leghatározottabb véleménynyilvánítást azonban Buyan, barnamedve adta, aki a Biden-kartikatúrával ellátott dinnyét egyszerűen széttépte és a tartalmát felfalta. Ez is azt jelenti, hogy a mackó szerint Biden lesz az USA következő elnöke. Megjegyzendő, hogy Buyan pontatlanul jósolta meg a 2018-as oroszországi foci-világbajnokság, illetve a 2019-es ukrajnai elnökválasztás győztesét.

Az állatkert fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a szavazás korrekt volt, ugyanis a két dinnye megszólalásig azonos volt - súlyuk, formájuk, méretük megegyezett. Négy évvel ezelőtt a Félix nevű jegesmedve megjósolta Donald Trump választási győzelmét, Junona, az amuri nőstény tigris Hillary Clintonra szavazott, és vesztett.