Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Didier Guillaume és kollégája, Jacqueline Gourault éppen a viadalt tekintették meg Jean-René Etchegaray baszk nemzetiségi politikus társaságában, mikor egy újságíró kiszúrta őket a viadal helyszínén, ahol csak aznap hat bikát öltek meg. A felvétel villámgyorsan terjedni kezdett, kiváltva különböző francia állatvédelmi szervezetek haragját - olvasható a portálon, amely a Radio France írását idézi.

Az állatok védelméért küzdő Brigitte Bardot Alapítvány Edouard Philippe miniszterelnökhöz fordult, arra kérve a kormányfőt, hogy az állatok jólétéért felelős portfóliót vegyék ki a mezőgazdasági minisztérium kezei közül.

A francia Zöldek pártja pedig álszentséggel gyanúsította meg a bikaviadalt néző két minisztert, melyre a kormánytagok egyelőre még nem reagáltak. Emellett a francia állatvédők pártja, a Parti Animaliste is arra szólított fel, hogy az állatok jóléte többé ne tartozzon a mezőgazdasági minisztérium alá, helyette egy állatjogi kérdésekkel foglalkozó, új minisztériumot hoznának létre.

Franciaországban állatkínzásért akár kétéves letöltendő börtönbüntetés és 30 000 eurós bírság is kiszabható. Ugyanakkor akárcsak Spanyolországban, Dél-Franciaország egyes részein is hosszú hagyományra tekint vissza a bikaviadal, így helyben engedélyezik azt.

A spanyol határtól csupán harminc kilométerre található Bayonne, ahol a két miniszter is szórakozott, például az ország legrégebbi bikaviadal-helyszíne, és igencsak büszke az 1853-ig visszanyúló hagyományra.