Kis kreativitással pár másodperc alatt pénzt lehet keresni a YouTube új szabályzatának köszönhetően, melyet korábban a Google jelentett be a Shorts szolgáltatás előnyösebbé tételével. 

A cég új szabályzata a hvg.hu szerint február 1-jén hatályba is lépett, így már Shorts videók körül felugró hirdetésekből befolyó pénz a feltöltőkhöz is áramlik. Ennek érdekében viszont a felhasználóknak el kell fogadniuk a YouTube Partnerprogram (YPP) új feltételeit.

Ezek a könnyű pénzszerzés feltételei

A feltételeket már január 10-től elfogadhatták a felhasználók. Ha viszont nem így tesznek, a rövid vagy hosszabb videóinál megjelenő hirdetések után sem fog pénzt kapni. 

Néhány elengedhetetlen kritériumot soroltak még a feltétel elfogadásán kívül ahhoz, hogy a felhasználó részt vehessen a partnerprogramban:

  • van már ezer feliratkozója és elért 4000 érvényes nyilvános nézési órát az elmúlt egy évben;
  • vagy elérte az 1000 feliratkozást és 10 millió érvényes nyilvános Shorts-megtekintéssel rendelkezik az elmúlt 90 napban.

Ha ezek a feltételek teljesültek, meg lehet kezdeni azoknak a rövid videóknak feltöltését, amikkel február 1-től már pénzre lehet szert tenni. 

A Shorts szolgáltatás egy rövid videómegosztó a YouTube-on belül, melyet a népszerű TikTokkal szembeni versenytársként indított a Google. 2021 májusától úgy próbálták népszerűsíteni a platformot, hogy egy 100 millió dolláros alapból finanszírozták a felkapott tartalomgyártókat a rövid videók megosztására. Ezt azonban most kivezeti a cég, bízva abban, hogy a hirdetésbevételek megosztása elég népszerű ajánlatnak bizonyul.