Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb orosz üzletember, Jurij Voronov halt meg tisztázatlan körülmények között - írja a Forbes. Ő a hatodik orosz üzletember, aki az év eleje óta így vesztette el az életét. Cége szerződésben állt a Gazprom állami energiamonopóliummal. A multimilliomos oligarcha Voronov holttestét a Szentpétervárhoz közeli otthonának kertjében, a medencében lebegve találták meg. A kezében pisztoly volt, a fején lőtt seb, a medence alján pedig töltények, írja a Newsweek a 47news.ru-ra hivatkozva.

Az előzetes információk szerint a fegyvert közvetlen közelről sütötték el, és Voronov akár 14 órával azelőtt is meghalhatott, hogy a holttestét megtalálták. A 61 éves Voronov volt az Astra-Shipping szállítási és logisztikai vállalat alapítója és vezérigazgatója, a cég részt vett a Gazprom sarkvidéki üzleteiben.

Január óta több kormányközeli orosz oligarcha vesztette életét rejtélyes körülmények között, egy kivételével mindannyian azután, hogy február 24-én Oroszország lerohanta Ukrajnát. Április közepén a Gazprombank volt alelnökének, Vlagyiszlav Avasevnek, valamint feleségének és lányának holttestét találták meg több millió dolláros moszkvai lakásukban.

Egy nappal később Katalóniában az 55 éves Szergej Protosenya, a Novatek volt topmenedzserének, feleségének és 18 éves lányának holttestére bukkantak rá.