Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A birminghami városi tanács környezet-egészségügyi osztálya Nagy-Britannia legnagyobb élelmiszerláncát 7,56 millió fontra bírságolta, mert három áruházban lejárt szavatosságú élelmiszereket értékesített. A Tescónál lefolytatott vizsgálat szerint a közép-angliai régióban található üzletekben 22 alkalommal megszegték az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásokat - írja a brit Mirror.

A szupermarketet 95 500 font (40 millió forint) eljárási költség megfizetésére is kötelezték, valamint az érintett vásárlóknak - akiknek a lejárt élelmiszereket eladták - fejenként 170 fontot (mintegy 72 000 forint) jóvátételt is kell fizetniük.

A városi tanács környezet-egészségügyi osztálya elmondta, hogy a vádakra a szavatossági időn túl eladott élelmiszerekre vonatkozó panaszok után került sor. A vizsgálat megállapította, hogy jelentős számú szavatossági idején túlfutott termék került a polcokra 2016 és 2017 között. 

A Tesco közölte, hogy "azonnali intézkedéseket" tett a problémák orvoslására, és "szigorú eljárásrendet" vezetett be annak biztosítására, hogy ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg. Az élelmiszerüzletekben a dátumellenőrzést mostantól a Hertfordshire megyei tanács külsőleg hagyja jóvá, mivel a vállalat Welwyn Garden City-i központja a helyi hatóság területén található.

"Vásárlóink biztonsága mindig elsődleges számukra, és ezek az incidensek nem reprezentálják a Tesco áruházakban elvárt magas biztonsági és minőségi színvonalat" - közölte még a cég.