Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német autógyártó arról számolt be, hogy tavaly több mint 1,8 millió hamisított Mercedes-Benz autóalkatrészt foglaltak le a hatóságok, ami 10 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest – idézi a bejelentést a hvg.hu.

A Mercedes-Benz részéről Renata Jungo Brüngger jogi ügyekért felelős vezető kijelentette, hogy az illegális autóalkatrész-ipar mostanra gyakran jövedelmezőbb, mint a kábítószer-kereskedelem, éppen az egyre erősebb online kereskedelemnek köszönhetően. Az online piacterek miatt ráadásul sokkal nehezebb a hamisított termékek forgalmazása ellen küzdeni.

A hamisított alkatrészeket úgy tervezték, hogy csomagolásukban, márkájukban és általános megjelenésükben megegyezzenek az eredeti cikkekkel. Ugyanakkor ellentétben az eredeti alkatrészekkel – illetve az ismert hivatásos „utángyártó” vállalatok termékeivel szemben – a hamisított alkatrészeket nem tesztelték, hogy megfelelnek-e az előírt biztonsági előírásoknak.

Az autógyártó állítása szerint 2021-ben világszerte több mint 126 000 féle illegális alkatrészt sikerült visszavonatniuk online piacterekről.