Míg a munkavállalók 87 százaléka úgy érezte, hogy otthonról ugyanolyan hatékonyan, vagy még hatékonyabban dolgozik, a vezetők 80 százaléka nem értett ezzel egyet.

A felmérés során 11 országban több mint 20 000 alkalmazottat kérdeztek meg - írja a szakportál.

"Ezt a feszültséget fel kell oldani, mivel a munkahelyekre valószínűleg soha nem térnek vissza a járvány előtti munkaszokások" - mondta a BBC-nek Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, aki szerint "túl kell lépnünk azon, amit mi termelékenységi paranoiának nevezünk, mert minden adatunk azt mutatja, hogy míg az emberek nagy többsége úgy érzi, hogy nagyon produktív, addig a vezetőségük szerint korántsem azok. Ez pedig azt jelenti, hogy az elvárások és aközött amit a dolgozók éreznek, valódi szakadék van."

Nadella és Ryan Roslansky, a Microsoft tulajdonában lévő LinkedIn vezetője egyetért abban, hogy a munkaadók a történelem talán legnagyobb változásával küzdenek a munkamódszerek tekintetében.

Tízszeresére nőtt a távmunkás állások aránya

A LinkedIn-en meghirdetett, teljesen távmunkára irányuló állások száma a világjárvány idején ugrásszerűen megnőtt, de Roslansky szerint az adatok arra utalnak, hogy ez a típusú munkakör mára elérte a csúcspontját: a LinkedIn-en a mintegy 14-15 millió álláshirdetésből a világjárvány előtt körülbelül 2 százalékban volt szó távmunkáról. Néhány hónappal ezelőtt ez az arány 20 százalék volt, és azóta 15 százalékra csökkent.

Néhány vállalatnál kifejezetten nehézséget okozott az új munkarend és elvárások bevezetése. Az Apple-nél komoly ellenállásba ütközött az a felhívás, hogy szeptembertől ismét heti három napot dolgozzanak az irodában, míg a Tesla vezére, Elon Musk heti 40 órát követelt egy e-mailben: "Ha nem jelenik meg, azt fogjuk feltételezni, hogy felmondott".