Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Befektetne a konstancai kikötő fejlesztésébe az ADQ holdinghoz tartozó, az Egyesült Arab Emírségek kikötőit működtető Abu Dhabi Ports Group - idézte Sorin Grindeanu, Románia szállításügyi miniszterének kijelentését a Maszol. A tárcavezető a közel-keleti országban tárgyalt.

„Meghívtam az Abu Dhabi Ports Group képviselőit, látogassanak el a konstancai kikötőbe, hogy a rögzítsük az együttműködés feltételeit, beleértve a kikötőbeli mesterséges szigetbe történő befektetés iránti érdeklődésüket” - mondta a miniszter, aki tárgyalt a temesvári reptér fejlesztéséről is az ADQ képviselőivel. A légikikötőben egy intermodális teherforgalmi terminál létrehozását tervezik.

Összekapcsolva a vasúti és a közúti hálózattal a temesvári repülőtér erős regionális kereskedelmi csomóponttá válna. Ez az intermodális központ, melynek a költségeit 300 millió euróra becsülik, és 65 hektárt foglalna el, raktározási és szállítási lehetőséget biztosítana más kontinensekről érkező áruknak is. A közelmúltban a nagyváradi repülőtéren is elkezdődött egy hasonló beruházás.