Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Bizonyos körülmények között az ilyen ellenséges intézkedések nemzetközi agressziónak, sőt casus bellinek is tekinthetők" - mondta Medvegyev egy jogi fórumon tartott beszédében. "Válaszul ezekre egy állam jogot kap az egyéni és kollektív védelemre".

Az Oroszország ukrajnai katonai akciója miatti nyugati szankcióknak "világos célja van - a lehető legtöbb fájdalmat okozni országunk minél több polgárának... az egyszerű polgároknak, nem pedig az ország vezetésének vagy az üzleti elitnek".

"A fő cél az orosz nép megbüntetése azáltal, hogy megpróbálják csökkenteni a gazdaságot és hiperinflációt gerjeszteni" - tette hozzá a politikus.

Orosz tisztviselők igyekeztek lekicsinyelni a nyugati szankciók hatását, és Medvegyev nyilatkozata ritka elismerést jelentett, hogy azok fájdalmat okoznak

- írja az ABC News.

Medvegyevet, aki 2008-2012 között volt Oroszország elnöke, amikor Putyin a hivatali időkorlátok miatt átkerült a miniszterelnöki posztra, a Nyugat széles körben liberálisabbnak tartotta. Az elmúlt hónapokban azonban a keményvonalas orosz képviselőket is lekörözte erős kijelentéseivel.