Egy az orosz-ukrán határ orosz oldalán lévő falut és egy cukorfinomítót ért tüzérségi támadás május 18-án – idézi a Moscow Times a helyi hatóságoktól származó információt. A Belgorodi régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov elmondása szerint az Ukrajna második legnagyobb városától, Harkivtól 50 kilométerre északkeletre lévő Bezimeno falut érte a csapás. Az anyagi kár mellett legalább egy ember megsérült, az ügy részéleteit most próbálják kideríteni.

Egy órával Gladkov bejelentése után Roman Sztarovojt, a Kurszki régió kormányzó jelentette egy a Telegramon megjelent posztban, hogy az ukrajnai Szumi városágától 50 kilométerre északkeletre Tetkino határfalut érte támadás, ahol a település határában a cukorfinomító üzembe csapódtak be tüzérségi lövedékek.

A két ország határának térségében az elmúlt napokban intenzívebbé váltak a harcok, miután az ukrán hadsereg Harkivtól északkeletre visszaszerezte az oroszok által még a háború elején elfoglalt területeket. A Kurszki régióban egy nap alatt kétszer is regisztráltak támadásokat. Oroszország május közepén jelentette az első orosz polgári halálos áldozatot az invázió kezdete óta szintén ebből a térségből. Az ukrán fél nem vállalja magára ezeket a támadásokat.