Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint a két uniós ügynökség határozottan ösztönzi mindazokat, akik jogosultak a beoltásra, hogy időben vegyék fel a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját.

A beoltottság fontos a súlyos betegségekkel küzdők és a kórházi kezelés kockázatának kitettek védelmére, alapvető szerepet játszik a vírus terjedésének csökkentésében és az újabb vírusváltozatok megjelenésének megakadályozásában is.

A már beoltottak esetleges megfertőződése nem jelenti azt, hogy a vakcinák nem működnek. Noha az unióban engedélyezett koronavírus-vakcina mindegyikének hatékonysága nagyon magas, egyetlen oltóanyag sem száz százalékos hatékonyságú. Ez azt jelenti, hogy nagyon korlátozott számban előfordulhat fertőzés a beoltottak körében is. Bizonyos esetekben fontolóra kell venni az oltóanyag első és a második adagja közötti idő csökkentését az engedélyezett határokon belül.

A beoltottak sokkal jobban védettek a koronavírus és variánsai ellen, mint a nem beoltottak, ezért mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehető leghamarabb teljes védettséget szerezzen a koronavírus ellen - olvasható a közleményben.

Az amszterdami székhelyű uniós gyógyszerügynökség ez idáig a Pfizer/BioNTech Comirnaty, az AstraZeneca Vaxzevira, a Moderna Spikevax, valamint a Johnson & Johnson vállalatok koronavírus elleni vakcináját ajánlotta használatra. Emellett vizsgálja a Szputnyik V-t, a Sanofi vállat Vidprevtyn nevű oltóanyagát, a CureVac CVnCoV nevű vakcináját, a Sinovac, valamint a Novavax gyógyszergyárak vakcináját - írta az MTI.