Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormánynak április végéig kell benyújtania Brüsszelnek az uniós helyreállítási alapból Magyarországra jutó mintegy 5800 milliárd forintnyi támogatás felhasználásával kapcsolatos terveit, miközben Brüsszel szigorú jogállamisági követelményekhez köti a pénz kifizetését - írja a Népszava. Ezért a kormány komoly ígéreteket tesz ezen a téren.

Az ezzel kapcsolatos dokumentum szerint a magyar kormány célja „korrupció elleni küzdelem hatékonyságának további növelése, az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősített biztosítása, ezáltal a vállalkozói és állampolgári bizalom további mélyítése. Közbeszerzési verseny javítása mind az ajánlatkérői, mind az ajánlattevői oldalt érintő beavatkozásokkal. (…) Az adórendszer átalakítása a méltányosság és a befektetői környezet javítása érdekében.”

A korrupció elleni harc területén olyan reformokat ígérnek, mint „az ügyészség együttműködési rendszereinek magasabb szintre emelése, a bírói függetlenség megerősítése” és „átfogó beavatkozások a vesztegetés kiemelt területén”.