A német Schwarz Group és a Nextbike összeált, hogy kölcsönözhető bicajokat kínáljanak két Kaufland- és 18 Lidl-áruháznál Észak-Rajna-Vesztfália tartományban - írja az European Supermarket Magazine kiskeresledelmi szakportál. A Nextbike állomásai kezdetben Bochumban, Bonnban, Duisburgban, Düsseldorfban, Essenben, Gelsenkirchenben, Kölnben és más városokban jelentek meg.

A terv eleve az volt, hogy bővítik ezt a lehetőséget, így ennek szellemében a Lidl és a Kaufland vásárlói a Nextbike mobiltelefonos alkalmazásának segítségével vehetik igényben a kerékpár-kölcsönző szolgáltatását. A parkolóban a bringáknak szánt helyeken lehet letenni a kölcsön kerékpárokat.

Vásárlásra való

A kölcsönzött biciklikre kosarat is szerelnek, kifejezetten azért, hogy a vásárolt árukat kényelmesen vihesse magával a bringázó. A kölcsönzött biciklik azután a Nextbike állomásain vagy az utak melletti kerékpár-parkolási területeken lehet letenni.

A portál ismerteti a boltláncok adatait is: a Schwarz Group 2021-ben 133,6 milliárd euró árbevételről számolt be, szemben az egy évvel korábbi  125,3 milliárd euróval. A Lidl forgalma 4,7 százalékkal, 100,8 milliárd euróra ment fel, a Kauflandé  7,4 százalékkal 27,3 euróra nőtt.