Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Seychelle-szigeteken, amelyen elérték a népesség biztonságosnak vélt beoltottsági határát, két hétre bezárták az iskolákat és felfüggesztették a sporttevékenységeket, miután a koronavírus-fertőzés újra rohamosan terjedni kezdett – írja a Bloomberg. Emellett a családi találkozóktól is eltanácsolják az embereket és a vendéglátóhelyek korán bezárnak. A korlátozások megegyeznek a 2020 végén bevezetett renddel. Mindez annak ellenére történt, hogy a felnőtt lakosság több mint 60 százaléka megkapta a koronavírus-oltás mindkét dózisát.

A rendkívüli erőfeszítések ellen, amelyeket tettünk, a koronavírus-járvány kritikus az országunkban, miután a napi fertőzésszám május első hetében megugrott – mondta Peggy Vidot, az ország egészségügyi miniszter sajtótájékoztatón. Az Indiai-óceánban található szigeten 98 ezren élnek. Gazdasága az idegenforgalomra épül, ezért januárban nagyon gyorsan megkezdték az emberek oltását. Ehhez főként az Egyesült Arab Emírségekből importált kínai vakcinát használtak, bár azóta más oltásokat is igénybe vettek.

Az oltásra jogosultak 62,2 százaléka kapta meg mindkét dózist – derül ki a Bloomberg Vaccine Tracker adatgyűjtéséből. Ez valamivel jobb, mint a sokak által irigyelt izraeli 55,9 százalék. A hivatalos tájékoztatókból nem sok derül ki abból, mi lehet a fertőzések gyors szaporodása mögött azonkívül, hogy az emberek lazítottak a mindennapi élet biztonsági szabályainak betartásán.