Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Teljes titokban vált el egymástól a korábbi brit szépségkirálynő, Kirsty Roper és Ernesto Bertarelli gyógyszeripari mágnás, a harmadik leggazdagabb svájci. A férj vagyonát 8,5 milliárd dollárra (nagyjából 2600 milliárd forintra) becsülik. 

A pár még 2000-ben kelt egybe, idén nyáron viszont már a vagyonelosztásról egyezkedtek. Roper végül 414 millió frankot, mintegy 148 milliárd forintot kapott férjétől - írja a Forbes.

Az 56 éves Bertarelli 24 éves korában vette fel a svájci állampolgárságot, apjuk halálakor, amikor megörökölte testvérével a Serono gyógyszeripari céget, amely főleg a szklerózis multiplex kezeléséhez alkalmazott Rebif nevű orvosság kifejlesztésével lett ismert. 

Az üzletember a gyógyszeripari tevékenysége mellett különböző startupokba fektet, például a felhőalapú szolgáltatást kínál a Wasabiba, amely az Amazon kihívója akar lenni a piacon. Roper családjának viszont komoly érdekeltsége fűződik a világ egyik legnagyobb kerámia-manufaktúrájához, a Churchill Chinához - írja a Forbes.