Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tűz hétfőn délután keletkezett a népszerű üdülőhely, a Rax hegy oldalában Hirschwang közelében. A tűzoltóság azonnal megkezdte az oltást, de a meredek hegyoldal, illetve az erős szél nagyon megnehezítette a munkálatokat. Tíz óra alatt 115 hektárnyi erdő égett le, a földi oltás pedig szinte lehetetlen a terepviszonyok miatt – idézi a portál a kronen.at -t.

A tűzoltók még hétfőn helikopteres segítséget kértek, mert ez az oltás egyetlen hatékony módja a hegyi terepen. Kedden már négy tűzoltósági helikopter oltotta a tüzet, amihez csatlakozott négy katonai helikopter is, köztük egy Blackhawk, ami 3000 liter vizet tud szállítani a tűzfészkekhez, szemben a többi gép 450 literes teljesítményével. Egyelőre nem sikerült lokalizálni a tüzet, ráadásul az időjárás sem kedvez: keleti szél fúj, és a következő napokban eső sem várható.

Már 23 állomás 300 tűzoltója dolgozik a helyszínen, elsősorban védvonalak kialakításával azt próbálják megakadályozni, hogy a tűz ne tudjon lakott területek felé terjedni, de már egy gyáregységet is meg kell óvni a lángoktól. A derstandard.at idézi Franz Rasbergert, Alsó-Ausztria tűzoltóparancsokát, aki szerint ez az ország történetének legnagyobb erdőtüze.

Lapértesülések szerint már van egy sérültje is a mentőakciónak: egy erdészeti munkás szenvedett csípősérülést a lezúduló szikláktól.

A tűzoltóság tájékoztatása alapján még 4-5 napig húzódhatnak el az oltási műveltek, de a hamarosan felerősödő szél ismét megnehezítheti a munkálatokat.