Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több márka teszi fel a palettájára a három vagy több gyermeket nevelő családok számára elérhető maximum 2,5 millió forintos állami támogatással elérhető autóit.

A Skoda már bejelentette, hogy az állami extra pénzzel együtt már 5,5 millió forintért adja majd a Kodiaqot, a Nissan az X-Traillel nevezett be a versenybe. A héten pedig a Seat közölte, hogy a hétüléses SUV-jával, a már említett Kodiaqhoz nagyon hasonló Tarracóból és az Alhambra nevű egyterűből legózott össze az állami támogatásra optimalizált változatot.

Mennyiért?

Az Alhambra esetében a 2,5 milliós nagycsaládos támogatást a márka további 2,2 millióval megfejeli, így a listaárnál 4,7 millióval alacsonyabb szintről, 7,1 milliótól elérhető lesz ez az autó. Ennyiért egy 1,4 literes benzinmotoros, automata váltós Alhambrát lehet majd kapni, ebben hét önálló ülés található, ezek, lehajthatók, variálhatóak. Az autó biztonságos használatához a második és harmadik üléssorban megtalálható Isofix rögzítési pontok, és olyan kulcsfontosságú elemek, mint sávtartó-asszisztens vagy a mind a 7 ülésre szóló, biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető funkció is hozzájárul.

A Tarracónál az állami 2,5 millióhoz 1,9 millió kedvezményt tesz a Seat, így a 1,5 literes benzinmotorral hajtott autó 5,87 millió forintért elhozható ez a modell a szalonokból. A Tarraco az elektronikus biztonsági és vezetési segédrendszerek széles tárházát kínálja, mint az adaptív tempomat, a sávtartó asszisztens vagy a jelzőtábla-felismerő rendszer. Az ütközésmegelőző rendszer meghúzza a biztonsági öveket és bezárja az ablakokat, hogy felkészítse az autót a közelgő ütközésre. H

A Seat importőre, a Porsche Hungaria a héten közölte azt is, hogy a szintén cég által forgalmazott Volkswagen személyautók közül a Touran, a Tiguan Allspace és Sharan modellek indulnak a nagycsaládosokért, ezekre a 7 üléses autókra összesen 4 millió forintos kedvezményt adnak.