Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A döntésről az alkalmazottakat kedden tájékoztatta a cég vezetése. A 27 éve a térség fontos munkaadójaként működő fehérneműgyár - amely jelenleg kétszáz embert foglalkoztat - menedzsmentje szerint a francia anyavállalat a termelés volumenének csökkentésére kényszerült, ennek nyomán zárják be magyarországi üzemüket. A kedvezőtlen piaci trendek ugyanis az elmúlt hónapokban felerősödtek, különösen a francia piacon. A cég 2015 óta 17 százalékkal csökkentette termelési kapacitását, de ez is kevésnek bizonyult.

Mathieu Mamere, az 1876-ban alapított Chantelle Csoport ipari és supply chain igazgatója személyesen tájékoztatta a dombóvári üzem dolgozóit. A következő időszak feladata az lesz, hogy a gyáregység dolgozói számára minél nagyobb segítséget és támogatást adjon a vállalat az újrakezdéshez - mondta Rózsa Béla igazgató. Az anyacéggel egyetértésben a Pasha Kft. a törvényes kereteket meghaladóan kíván gondoskodni munkatársairól, a következő lépésekről megkezdik a tárgyalásokat az üzemi tanáccsal.

A mai bejelentés szerint az anyacég nyitott akvizíciós megkeresésekre is, mivel az itteni munkaerő - döntően dombóvári és környékbeli, valamint kaposvári és komlói dolgozók - prémium termékek gyártásával hosszú éveken át bizonyította, hogy képes az adaptivitásra, a magas minőség előállítására, ezért a ruhaiparon belül, vagy akár azon kívüli területen is kamatoztatni lehet tudásukat, kézügyességüket, tapasztalatukat - olvasható a közleményben.

A Chantelle SA 100 százalékos tulajdonában lévő kft. 1992 óta működik Dombóváron, ahol az anyavállalattól megvásárolt anyagokból gyártottak női fehérneműket. A magyarországi üzem gyártási palettáján szerepelnek a különböző típusú melltartók, bugyik, bodyk, fűzők, harisnyatartók. A cég éves szinten több százezer készterméket gyártott. A Céginfo.hu adatai szerint a kft. 2018-ban 1,81 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 39,1 millió forint veszteséget termelt, míg egy évvel korábban az 1,81 milliárd forint árbevétel mellett 32 millió forintos nyereséget ért el.