Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hideg idő beköszöntével a padlófűtéses rendszerek előnyeire hívja fel a figyelmet a Gépész Holding épületgépészeti vállalkozás.

A megoldás egyik nagy előnye, hogy a csövekben áramló melegvíz közvetlenül a burkolatot, és ezen keresztül az emberi testet, illetve a padló feletti légrétegeket melegíti, ezért a hagyományos konvektoros vagy radiátoros fűtési rendszerekhez képest több fokkal alacsonyabb átlaghőmérséklet biztosításával is azonos hőérzetet lehet elérni. Akár 20 fokos hőmérséklet is elegendő lehet a kellemes érzéshez.

Ez a néhány fokos eltérés akár 15-20 százalékos energia-megtakarítást is jelenthet, ami a gázszámlán is jelentkezik. Ezt a megtakarítást lehet növelni hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal is.

Sokan tartanak a padlófűtés által felkavart portól, azonban a felületfűtés egyenletes hőelosztásával a levegő megállhat és mind a por, mind pedig a poratka aránya csökken a levegőben. Az egyenletes fűtés emellett a penészfoltok kialakulását is meggátolja.

Rehau padlófűtés
Kép: A kép forrása: Gépész Holding

Hagyományos fűtőtestek ráadásul értékes területeket vesznek el a lakásból, korlátozzák a belső tér személyre szabhatóságát.

Padlófűtést nem csak kerámia járólaphoz, hanem laminált vagy fa parkettához is lehet szerelni, a panelek pedig egy egyszerű fűtéskorszerűsítésnél, felújításnál is könnyen a padló alá szerelhetők.

Mit válasszunk?

A Gépész Holding többféle padlófűtési megoldást is javasol az eltérő igények kielégítésére.

Kisebb, szabdalt alaprajzú vagy nagy alapterületű helyiségek padlózatának gazdaságos és egyszerű borítására tökéletesek lehetnek a FixTrend termékek, amelyet annyira könnyű telepíteni és bővíteni, hogy akár egyetlen ember is elegendő hozzá, még a padlót sem feltétlenül kell megbontani hozzá.

Ebben a termékcsaládban természetesen nem csak a padlófűtés cső, hanem az összes többi rendszerelem - szegélyszigetelés, rendszerlemez, osztó-gyűjtő, szabályzás - is megtalálható az áruházakban.

A FixTrend egyszerűen csatlakoztatható egy már meglévő radiátoros fűtési körhöz. Az ehhez szükséges kiegészítő szerelvények is megvásárolhatók a Gépész Holding üzleteiben.

Rehau padlófűtés
Kép: A kép forrása: Gépész Holding

A cég ajánlja még a Rautherm Speed K tépőzáras rendszert is, amely különösen ajánlott rövid kivitelezési idő esetén. A rendszer alkalmazásával akár 30 százalékos időmegtakarítás érhető el a hagyományos technológiákhoz viszonyítva. A telepítés szintén egyemberes, szerszámot nem igényel és rendelhető hő- és lépéshangszigetelő kivitelben.

Akinek a minimális, mintegy 15 milliméteres padlószint-emelkedés a fontos, választhatja az Uponor Minitec megoldását, amely szintén egyszerűen telepíthető, gyorsan melegszik és követi a szabályozási igényeket.

A padlófűtési megoldásokról a Gépész Holding oldalán talál bővebb információt.

A cikk megjelenését a Gépész Holding támogatta.