Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) eredményt hirdetett a rendezvényszervezésre kiírt, nettó 30 milliárd forint keretösszegű közbeszerzésén, amit az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. nyert meg - derül ki az EKR portálról.

A felek 2019. július 12-én kötöttek keretmegállapodást, egy évre, 30 milliárd forint keretösszegben. (A megállapodás kétszer meghosszabbítható.) Az Antenna Hungáriának nem bejegyzett tevékenysége a rendezvényszervezés, az állami vállalat az országos földfelszíni és műholdas műsorszórással foglalkozik, valamint üzleti távközlési szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

Védeni kell az érzékeny adatokat

A közbeszerzési dokumentumban, illetve a keretmegállapodás egyik pontjában azt is előírják, hogy a nyertesnek, azaz az Antenna Hungáriának "a tevékenysége ellátása során a birtokába kerülő adatok, különösen a személyes és a társadalmilag/politikailag érzékeny adatok védelmét a nyilvánosságra kerülés, illetve a módosítás ellen is biztosítani köteles. Ennek megfelelően a vállalkozóval szemben a megfelelő információvédelmi rendszer és a megfelelő műszaki-technikai háttér fenntartása a keretmegállapodás hatálya alatt elvárás."

Mi lesz a feladat?

Az NKH mintegy 1100 költségvetési szerv számára bonyolította le a közbeszerzést, az Antenna Hungária feladata lesz ezen intézmények és szervezetek igénye szerint a rendezvényeikhez kapcsolódó szolgáltatások ellátása, a cateringtől a szállás biztosításán át a médiavásárlásig. A keretmegállapodás időtartama alatt várhatóan legalább 150 darab egyedi szerződést fognak kötni, ezek átlagértéke várhatóan meghaladja a nettó 200 millió forintot - derül ki a közbeszerzési dokumentumból.

Ki dolgozik?

Az Antenna Hungária ajánlatában megjelölt alvállalkozók nevét látva valószínűsíthetjük, hogy azok fogják elvégezni a munkát, nem az állami távközlési vállalat. Az alvállalkozók között ott vannak - a kormányzati kommunikációs kampányok jelenlegi lebonyolítói, Balásy Gyula cégei - a Lounge Design Kft., a Moonlight Event Kft. és a New Land Media Kft., továbbá az államnak szintén folyamatosan dolgozó őrző-védő cég, a Valton-Sec Kft., valamint Varga Balázs egyéni vállalkozó.