A karácsonyi dekorelemek iránti "első roham" szeptemberben van a lakberendezési áruházakban: ekkor helyezik ki az előző év ünnepi termékeit, amelyeket akár 50-70 százalékos kedvezménnyel is meg lehet vásárolni. Ezt követően az adventet megelőző hétvégén nő meg jelentősen a kereslet e termékek iránt, végül december közepén, a kiárusítás kezdetekor ugrik nagyot a forgalom.

A Kika nemcsak jelentős raktárkészlettel, hanem kiegészítő szolgáltatásokkal is készül az év legnagyobb ünnepére: decemberben az áruházak előtt fenyőfa vásárlására is lesz lehetőség, illetve karácsonyi menüvel várják majd az érdeklődőket az éttermi részen.

Szívesen költenek a magyarok a karácsonyi pompára

Akinek megtetszik valamelyik stílus és a karácsonyi kiegészítők felfrissítésébe kezd, az első lépésként karácsonyfadíszeket vásárol, hiszen néhány új darab már viszonylag kis anyagi ráfordítással beszerezhető.

Hasonlóan népszerű termék a fényfüzér, amelyből tavaly a Kika üzletekben több mint 30 ezer darab talált gazdára, illetve a művirág és műfenyő, amelyek több mint 20 ezer alkalommal landoltak a kosarakban. Jelenleg a legdrágább karácsonyi termék is ebben a kategóriában található: egy 2 méteres műfenyő, amelyet 120 ezer forintért kínálnak.

Mi kerül még a fára?

Sokan tesznek rá virágokat, dekorágat és sokan masnikkal is díszítik. De a különböző plüss manók, angyalok és rénszarvasok is visszatérő motívumok az otthonokban. A legtöbben azonban nem állnak meg a karácsonyfa feldíszítésénél, hanem egyéb kiegészítőket is beszereznek.

Különösen népszerű az ablakon körbefutó ledes világítás, emellett jellemző a karácsonyi szalvéták vásárlása is, végül a hangulatot az asztaldíszek teszik teljessé. Szinte minden kosárba kerül pár csillagszóró és csomagolóanyag. Ez utóbbiból tavaly közel 27 ezer darabot vásároltak a Kikában.

A kert is ünnepi díszbe öltözik

Az évek során itthon is egyre nagyobb népszerűségre tett szert a kültéri, kerti dekoráció. Ilyenkor bármely stílus kedvelői elengedhetik a fantáziájukat és olyan dekorelemeket használhatnak, amelyet az év többi részében nem.

A Kika lakberendezési áruházak, a  megszokott égősorok és az ünnepi ledes díszvilágítás mellett rénszarvas figurákkal, szánon suhanó Mikulásokkal és fenyőfákkal egyaránt igyekszik kiszolgálni a kreatív díszítőket igényeit.

Öt stílus a tökéletes ünnepi hangulathoz

A Kika áruházakban profi dekoratőrök állítják össze a különböző enteriőrökhöz illeszkedő dekorációt - így az ünnepi fényeket, díszeket, textíliákat és kiegészítőket. A 2018-as karácsonyi trendeket öt vonal határozza meg:

  • A klasszikus (Classic) vonal az évszázados tradíciókat követi, arany és piros árnyalatok jellemzik. Sötét fa tónusok és barna szőrme textúrák színesítik a kínálatot, amelyben a vintage hatású angyal- és Mikulás-figurák mellett mókás manók mosolyognak. A karakteres színeket gyertyatartók, mécsestartók, csillag formájú tömbgyertyák és hógömbök egészítik ki.
  • Az elegáns (Elegance) stílusú kínálat fehér, valamint metálosan fénylő arany és ezüst színekkel vonzza a tekinteteket. Üvegből, gyöngyből és világos színű fából készült, hűvös és sikkes dekorációval emeli az ünnep fényét. A barokk mintájú asztali futó és takaró mellett a kínálat különlegessége a flitteres párna, amely simogatásra vagy borzolásra változtatja színét, és ezüstből aranyba vált.
  • A havas (Snow) termékvonalat porcelán és rozsdamentes acél elemek és különleges tollak jellemzik. A hóemberfigurák, a jégcsapokra emlékeztető, talpas gyertyatartók, a dércsípte koszorúk és a többi jeges-ezüstös díszítésű tárgy a zord kinti fagyok nélkül idézi meg a téli ünnepi hangulatot.
  • A természet (Nature) vonalat a személyre szabott választék határozza meg, amelyben az állat- és növényvilág kapcsolódó "szereplői" egyaránt megjelennek. Ugyanúgy helyet kapnak köztük a makkok és a hóval borított tobozok, mint a fa vagy plüss rénszarvasok és a baglyok - az elmaradhatatlan angyalfigurák mellett.
  • Az előkelő (Noblesse) választékból meríthet ihletet az, aki a luxus jegyében rendezte be lakását, az : az örök trend, a fekete, mélykék és arany árnyalatokban pompázó karácsonyfadíszek és díszpárnák olyan nemes anyagokból készülnek, mint a ragyogó üveg, a finom porcelán vagy a selymesen puha bársony.

Különlegességet jelentenek még a magyarországi Szabó Üveg Kft. által készített díszei: kézzel festett üveggömbök és más különböző formák (szív, harang, toboz és egyebek). A díszek a tradicionális módszer mellett a legújabb technológia felhasználásával készülnek.

Cikkünk megjelenését a Kika támogatta.