Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szülők egyharmada 5-10 ezer forint között, többségük (57 százalék) viszont 10 ezer forint felett költ egy gyermek karácsonyi ajándékaira - derül ki a közel 2500 fős mintán végzett friss kutatása adataiból.

Becslésük szerint az idén cirka 45 milliárd forintos játékpiac csaknem fele az év végi ünnepi időszakban fog realizálódni. Ilyenkor darabszámra több, ráadásul magasabb értékű játékok kerülnek a szülők kosarába, számszerűsítve a hagyományos bolti vásárláskor 6800 forint, míg a kiadósabb online beszerzés esetén 8300 forint az átlagos végösszeg - mondta el Gyaraki Dávid, a Régio játék marketingvezetője. Idén jellemzően 2-3 különböző meglepetést találnak a gyermekek a fa alatt. A kutatás szerint a játékok - társas- és kreatív játék, valamint a Lego - mellett ruhát és sporteszközt fognak rejteni a csomagok. A 14 éven aluliak egyharmada ezenkívül könyvre, a 6 éven aluliak egynegyede pedig kisautóra, egyötöde játékbabára is számíthat.

Növekszik az online, mobilról történő vásárlás

A megkérdezettek 61 százaléka tervezi online megvásárolni az ajándékokat, elsősorban azért, mert így könnyen össze lehet hasonlítani az árakat, kényelmesebb, és elkerülhető a sorban állás. "A tavalyi évhez képest idén 20 százalékkal nőtt a webáruházunkban történő vásárlás, és 70 százalékkal több a mobilról érkező tranzakciók száma. Az internetes akciók is a virtuális vásárlás felé terelik az embereket, minden második válaszadónk figyeli az ilyen alkalmakat, továbbá sokan keresik az ingyenes házhoz szállítás lehetőséget, és készülnek a Black Friday leárazásokra is - tette hozzá a marketingvezető. A kutatásban résztvevők fele éppen ezért novemberben kezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, az utolsó pillanatra százból mindössze egy család hagyja a vásárlást.

Tízből hét válaszadó kalkulál jobb ajánlatokkal és egyúttal vásárlással az idei Fekete Pénteken.

A TOP 10 játékkategória a 2018-as ünnepi időszakban:

1. Társasjáték, kártya
2. Kreatív, fejlesztő
3. Lego
4. Autó, jármű
5. Baba, babakocsi
6. Plüss
7. Bébijáték, kellék
8. Szerepjáték
9. Játékfigura
10. Diavetítő, diafilm

TOP 10 játék a Regio Játék becslése alapján:

1. Wobbleez totyogó tappancsok unikornis, póni
2. Építs vagy BUMM társasjáték
3. Burger Party társasjáték
4. Magyarul éneklő és beszélő Charlotte baba
5. Sütikutyusok
6. Falánk Farkas társasjáték
7. Ugró pirítós társasjáték
8. Baby Secrets baba
9. Dobble deluxe társasjáték
10. Tacsi Pajti plüss barát