Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több banknál legalább a havi számladíja nem emelkedik azoknak, akik részben vagy egészben a járvány miatt elvesztették munkájukat. A díjemeléseket viszont nem halasztották el a pénzintézetek. Bár sajátos gyakorlat ezen a téren is akad - írja azénpénzem.hu.

Az Unicredit május 1-jétől számla- és kártyadíjait is emelte, amit több díjcsomagnál egyelőre nem érvényesítenek, viszont arra mindenkit figyelmeztetnek, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő hónaptól a havi zárlati díj automatikusan, további értesítés nélkül az új feltételek szerinti szintre emelkedik. A Raiffeisen április 1-jétől, az Erste az Unicredithez hasonlóan szintén május 1-jétől és szintén teljeskörűen drágított.

Más bankok még a járvány előtt emeltek: a K&H és a CIB már márciusra emelt díjain, és az OTP is március elsejétől drágított. A Budapest Bank (BB) április 30-ától drágította a díjait. A K&H július 1-jétől még igazítani fog az EGT-n belüli határon átnyúló (SEPA) átutalások euróban meghatározott díjainak megállapítási módján. A maximálisan felszámított teher mintegy 300-600 forinttal válik alacsonyabbá, amelyre kötelezték is a pénzintézetet. A cég egyébként a járvány alatt szintén elengedte a számlavezetési díjakat.