Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A friss bejelentés szerint megszerezte a felügyeleti szolgáltató engedélyt a Tekinvest Holding Zrt., így az ital- és ételautomaták tulajdonosai mostantól szabadon dönthetnek arról, hogy a Magyar Posta megoldását vagy a Tekinvest AFE felügyeleti egységet használják a NAV által előírt adatszolgáltatási kötelezettségük teljesítésére.

A korábban élő szabályozás értelmében ugyanis az áruautomaták tulajdonosai kizárólag a posta felügyeleti egységét használhatták, ami 18-21 ezer darabos garantált megrendelést jelentett, hiszen ennyi gép működik Magyarországon.

A Tekinvest jelenleg 60 ezer darab adóügyi egységet és pénztárgépet működtet, ami 35 százalékos piaci részesedést jelent számára. Mi vagyunk az egyetlen magyar cég, aki online pénztárgépet tervezett, gyártott és piacra dobott, emiatt kézenfekvő volt a felügyeleti szolgáltató engedély megszerzése is - mondta Temesfői Zsolt, a zrt. vezérigazgatója.

A társaság egyik célja, hogy a magyar parkolóautomaták adatai is az ő felügyeleti egységein keresztül jussanak el az adóhatósághoz - tette hozzá Temesfői Zsolt.