Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország legkevesebb lakosú településén 13 választópolgár él, ők 15 óráig mindannyian leadták szavazatukat, vagyis 100 százalékos volt a részvétel.

Iborfián a polgármester mellett kéttagú képviselő-testület tagjaira lehetett szavazni. Két független polgármesterjelölt és három, ugyancsak független képviselőjelölt mérette meg magát.

Mester László Zala megyei főjegyző, a megyei választási iroda vezetőjeként az MTI-nek elmondta: azzal, hogy 15 órára mindenki leadta a szavazatát, a szavazóhelyiség még nem zárhat be. A jogszabály szerint 19 óráig ugyanúgy nyitva kell tartani, az urnákat csak ezt követően lehet felbontani, és a szavazatok alapján megállapítani a szavazás eredményét.

Az alacsony lakosságszámból következő sajátosság, hogy a településen élő választópolgárok jelentős részének van a választási időszakban valamilyen szerepe. A polgármesteren és a két képviselőn kívül - bár nekik nem kötelező az adott település lakójának lenni - ugyanis öt ember kell a helyi választási bizottság megalakításához is.