Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két, eddigi kevésbé ismert gombát vet be a Tesco: a Brown Oyster Cluster és a King Oyster gombák hússzerű állaguk miatt fontos szerepet játszanak a vegán forradalomban Nagy-Britanniában. A brit élelmiszerlánc közölte, gombák a népszerűségüket pont ennek köszönhetik, az eladások közel 240 százalékkal nőttek.

Soha nem látott kereslet

A kereslet annyira megnőtt, hogy a gombákat nagyüzemben termesztik az Egyesült Királyságban. John Dorrian, a Smithy Mushrooms gombatermesztő cég ügyvezetője szerint már 25 éve termesztenek gombát, de ekkora keresletet még nem tapasztaltak.

Az áruházlánc saját márkás ételeinek is  egyik fontos összetevője a két gomba, illetve rendszeresen szerepelnek a Tesco weboldalán szereplő receptekben is. Derek Sarno, a Tesco illetékes vezetője szerint ezekkel a gombákkal szinte bármilyen húsos étel vegán verziója elkészíthető, így tökéletes alapanyag annak, aki ki szeretné próbálni a növényi alapú táplálkozást.

Hasítanak a vegán ételek

Ahogy korábban a Buksza (a Napi.hu szerkesztőségi blogja) már megírta, a növényi alapú élelmiszerek egyre népszerűbbek a Tescónál: Nagy-Britannia első teljesen növényi alapú ételízesítő családját dobta piacra januárban a brit Tesco.

Tavaly novemberig pedig éves szinten 37 százalékkal nőtt a növényi alapú ételek forgalma.