Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kihívó nélkül maradt a lengyel Donald Tusk az Európai Néppárt (EPP) elnöki tisztségéért folyó versenyben, így biztosan megválasztják az EPP első emberének a pártcsalád november 21-én kezdődő kongresszusán - írja a Népszava. A Fidesz delegáltjai sem a választók, sem a választhatók között nem szerepelnek, miután az EPP márciusban felfüggesztette a párt tagságát.

Orbán Viktort és pártját meg sem hívták Zágrábba, csak a KDNP fogja képviselni a magyar kormánypártot hat küldöttel. A rendezvény hivatalos napirendjén nem szerepel a Fidesz felfüggesztésének megvitatása, de a háttérbeszélgetéseken bizonyára szóba kerül a magyar tagpárt politikáját értékelő "bölcsek bizottságának" várva várt jelentése.

A grémium tevékenységét közelről ismerő források a Nészavának azt mondták, hogy jelenleg szakértői szinten folyik a munka, amit Orbán Viktor és a "bölcsek" fel akarnak gyorsítani. Erről októberi, brüsszeli találkozójukon meg is állapodtak. Idén biztosan nem készül el a beszámoló, és előreláthatólag az új elnök sem akar azonnal a Fidesz ügyével foglalkozni.