Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy megyünk bele a kedd éjszakába, valamelyest csökken a felhőzet, de a legtöbb helyen közepesen és erősen felhős marad az ég. Éjfélig szórványosan, később egyre kevesebb helyen lehet záporra, zivatarra számítani, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében. Az északkeleti szél ugyan fokozatosan mérséklődik, de a Zemplén környékén még hajnalban is megélénkül, zivatarok környezetében pedig átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 12 és 19 fok között alakul.

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződésre és sok magasszintű felhőzetre készülhetünk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé, de a Dunántúl északi felén csak kisebb eséllyel kell záporra, zivatarra számítani. A heves zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kíséri. A változó irányú szél csak zivatar környékén erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul - írja az OMSZ.

Szerdán a hajnali ködfoltok megszűnését és az éjszaka képződött rétegfelhőzet feloszlását követően erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar kialakulása, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 31 fok között alakul.

Vasárnap megdőlt több melegrekord

Június 16-án vasárnap az érkező front előtt még magasra emelkedett a hőmérséklet, így az országos napi maximumhőmérséklet rekord megdőlt. A legmagasabb hőmérsékletet Kiskunhalason mérték, ahol 35,7 fokig melegedett fel a levegő, így a 2002-ben ugyancsak Kiskunhalason mért 34,8 fok már a múlté.

A fővárosban Újpesten volt a legmelegebb 34,3 fokkal, amely megegyezik az 1986-ban Krisztinavárosban mért értékkel.

A vasárnapra virradó éjszaka több állomáson is trópusi éjszaka volt, hiszen nem csökkent 20 fok alá a hőmérséklet. Az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord a Fonyód állomáson mért 22,6 fokkal megdőlt, eddig a legmagasabb érték 22,2 fok volt, melyet 2002-ben Pécs Árpádtetőn regisztrált az OMSZ.

Budapesten is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord, ugyanis Lágymányoson 22,5 foknál nem volt hidegebb, a korábbi rekord 21,6 fok a 2002-es évből, szintén Budapest Lágymányos állomáson volt.