Péntek délutánig a Dunántúl jó részén és északkeleten erősen felhős lesz az ég, másutt gyengén felhős idő valószínű. Éjszaka főként az ország középső harmadában és az Alföldön képződhet köd. Számottevő csapadék nem lesz, de hószállingózás, szitálás néhol előfordulhat.

Péntek délutántól ugyanakkor dél felől fokozatosan beborul az ég, és késő délutántól, estétől dél, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, majd pénteken megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +4 fok között alakul - írja az OMSZ.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható havazás, a Tiszántúl keleti felén esetleg havas eső. Északnyugaton számottevő hóréteg kialakulása nem valószínű, ugyanakkor a déli, délkeleti megyékben mintegy 5-15 cm-re van kilátás. Az északi szél megélénkül a Nyugat-Dunántúlon és Tokaj-hegyalja térségében megerősödik, arrafelé hófúvás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -2 fok között alakul.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az ország keleti felén egyre kevesebb helyen havazhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -3 fok között alakul, de a kevésbé felhős nyugati tájakon -5, -8 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul.