Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már korábban bejelentette Novák Katalin, az Emmi államtitkára, hogy idén 2,5 millió nyugdíjas kap nyugdíjprémiumot. Az öregségi nyugdíjasokhoz képest tavaly és idén is kibővítették a jogosultak körét.

De vannak különbségek is, azaz akadnak, akik tavaly kaptak nyugdíjprémiumot, idén viszont már nem tüntették fel őket, illetve fordítva - írta a portál.

A 2018-as kormányrendelet alapján nyugdíjprémiumot kaphatnak azok is, akik

  • a hadigondozásról szóló törvény alapján és a nyugdíjtörvény szerint (Tny. 62. §) megemelendő rendszeres pénzbeli ellátásokat,
  • házastársi pótlékot vagy
  • házastárs után járó jövedelempótlékot kapnak.

Ezen kívül volt még három kedvezményezett csoport tavaly, de közülük idén csak kettő maradt:

  • akik idén novemberben már öregségi nyugdíjasok voltak, és a korábbi ellátásuk helyett idén újraszámítás nélkül állapították meg az öregségi nyugdíját, illetve
  • akik 2018 novemberében rokkantsági-, rehabilitációs ellátást, baleseti- vagy bányászok egészségkárosodási járadékot kaptak, feltéve hogy a felsorolt ellátásokat a korábbi rokkantsági járadék, illetve -ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék vagy bányászok egészségkárosodási járadéka megszűnése után rögtön a következő naptól állapították meg, és ezeket legalább egy napra kapták már tavaly is.

A kép forrása: Pixabay.