A rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány az elmúlt hetekben gyors és eredményes döntéseket tudott hozni a járvány megfékezésére, így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket - idézi Varga Judit közösségi oldalát az Index.

"A több mint két hónappal ezelőtt az Országgyűlésnek benyújtott koronavírus elleni törvényt az ellenzék nem szavazta meg".

Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. Ezen időszak alatt a kormány semmilyen segítséget nem kapott "az üzemen kívüli" parlamentben - fogalmazott. Mint írta: "Támogatás és nemzeti összefogás helyett az ellenzék példátlan dezinformációs kampányt folytatott a mainstream liberális médiával karöltve hazánkban és nemzetközi színtéren egyaránt".

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, kedden benyújtják a törvénytervezetet, amely fenntarthatja néhány rendkívüli jogrendben hozott döntését a kormánynak, ezt követően pedig visszavonja a kabinet a járványügyi veszélyhelyzetet.