Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány fejlesztési programot dolgoztat ki az ország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentésére. A szóban forgó határozat ehhez ad támpontokat.

Az első ilyen támpont az, hogy a fejlesztés - más településekre is kiterjedő - megszervezését elsősorban azokra a településekre kell koncentrálni, amelyek a közfoglalkoztatás során biztosított forrásokat hatékonyan használták fel.

A belügyminiszter feladatul kapta, hogy (településekre lebontva) határozza meg, a büntetés-végrehatási intézetek gazdasági társaságai - a termelésük kihelyezésével - mely településeken, milyen tevékenység kitelepítését vállalják. A miniszternek ezt április 30-ig kell megtennie és ez a határideje a programhoz szükséges pénz meghatározásának is.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter pedig azt a feladatot kapta, hogy július elsejéig készítsen javaslatot az Északkelet-Magyarországon található melegvíz-bázis - turisztikai, ipari, mezőgazdasági - hasznosítására.

A kormány megbízta a pénzügyminisztert, valamint az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a fejlesztési programok támogatása érdekében alkalmazható hitelkonstrukciókat összegezzék, illetve - ha szükséges - gondoskodjanak
az újak bevezetéséről. Ennek a határideje is április 30.