Kétségtelen, hogy az önkormányzati választásokon az ország legnagyobb részén a Fidesz több voksot kapott, mint korábban, de az ellenzék is. Ebben az értelemben nem a botrányok döntötték el a választásokat, sokkal inkább az a helyzet, hogy az ellenzéki pártok stratégiáját elfogadták a saját szavazóik - fogalmazott a poitikus.

A Fidesz így is győzött a választásokon, de az ellenzék komoly részsikereket tudott elérni - fogalmazott Kósa Lajos az MTI beszámolója szerint.

Az őszi ülésszakban tovább bővítenék a családtámogatási rendszert.

Mivel a kormány látja, hogy az európai - főleg a német - gazdaság huzamosabb ideje kedvezőtlen, aggasztó adatokat mutat, ezért Magyarországnak újabb gazdaságvédelmi programot kell kidolgoznia és életbe léptetnie, hogy fenn tudja tartani a növekedés ütemét. Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben "semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban".

Ősszel már fog látszani, hogy "mire lehet számítani" azoknál az önkormányzatoknál, amelyeket az ellenzék nyert meg.

A magyar kormány Trócsányi László után Várhelyi Olivért jelölte biztosnak, aki kitűnően ismeri a brüsszeli viszonyokat, megbízhatóan képviseli a magyar érdekeket - hangoztatta Kósa Lajos, hozzátéve: az ő alkalmassága sem kifogásolható, "várjuk, hogy (...) mi fog történni". Szavai szerint nem illik kívülről beleavatkozni abba, hogy a magyar kormány kit jelöl biztosnak.