A kiskunhalasi járványkórházban csütörtökön kezelt negyvenkét páciens közül három férfi és egy nő beteg volt lélegeztetőgépen. A legidősebb hetvenkettő, a legfiatalabb negyvenkilenc éves.

A halasi Covid intenzív osztályt a folyamatosan növekvő betegszám miatt első ütemben, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének kérésére, hatról tizenkét ágyasra bővítették a napokban, de rövidesen negyven ágy lesz az osztályon.

Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nemsokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos az egyeztetés a járványügyi hatóságokkal, a tisztifőorvossal és a minisztériummal - mondta Szepesvári Szabolcs Szepesvári Szabolcs főigazgató a Baon.hu szerint.

Elmondása szerint a jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni - tette hozzá a főigazgató.