Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Úgy tűnik, egy ideig megmarad ez a napi 50-100 esetes emelkedés, de gyanítom, hogy a következő hetekben ez fel fog gyorsulni, és a csoportos fertőzésekből át fogunk jutni a tömeges fertőzések szakaszába - fogalmazott Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az RTL Híradónak.

Szavai szerint ő mindig is maszkpárti volt, mivel ha valakin maszk van, az sokkal kevésbé tud szennyezett kézzel az arcához, orrához, szeméhez nyúlni. Véleménye szerint aki más emberek között van, az viseljen maszkot.

Volt már olyan, intenzív osztályon kezelt beteg, aki meggyógyult. A súlyos esetek is szinte maradványtünetek nélkül gyógyulnak. Idős, beteg embereknél azonban várható, hogy "1-2 szervrendszerük nem úgy fog működni", mint a fertőzés előtt.

Amikor megjelent a járvány, a Lászlóban úgy döntöttek, hogy kipróbálnak minden lehetséges gyógyszert a betegség ellen, így kétféle maláriagyógyszert, a HIV ellen korábban használt gyógyszereket, egy antibiotikumot, különböző immunerősítőket vetnek be egyszerre - az eddigi tapasztalataik alapján talán ezzel sikerül felvenni a harcot a koronavírus ellen.