Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Kicsi az esélye annak, hogy az országot elkerülje a fertőzés, de jelenleg nem tudnak koronavírusos megbetegedésről az ország területén

- mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A kijelentését, valamint az Európában egyre terjedő koronavírus (COVID-19) hírét sok magyar komolyan vehette, ugyanis többen is arról számoltak be, hogy a magyar áruházakban teljesen kiürítették a tartósélelmiszeres polcokat a vásárlók.

Míg kedden napközben kevéssé volt látható, de szerdán már egyre több helyről jelezték, hogy a nagy szupermarketekben és élelmiszerboltokban számos tartós fogyasztási cikk elfogyott, hiába töltik fel a polcokat áruval - írja a Szeretlek Magyarország, amely szerint főleg a liszt, rizs, konzervek, olaj, ecet, cukor, ásványvíz és hasonló hosszan tárolható élelmiszerekből kezdtek felhalmozásba a magyarok.

Egy eladó azt mondta a portál szerzőjének, hogy "háborús" helyzet van, ahogy töltik ezeket az árukat, úgy tűnik el egy pillanat alatt. Budapesten és az agglomeráció néhány településén a Tesco, az Auchan, Aldi, Spar és a Lidl boltokban járt olvasóik is ezt jelezték.

A koronavírus Magyarországon még a hivatalos adatok szerint senkit sem fertőzött meg. Egy magyar állampolgárnál viszont diagnosztizálták már a hivatalosan COVID-19 néven emlegetett betegséget: egy szállodahajón dolgozó férfinek pozitív lett a tesztje. A betegségnek világszerte már több mint 2700 áldozata van. Európában új megbetegedéseket rögzítettek Horvátországban, Németországban és a leginkább sújtott Olaszországban.

Az üres polcokról még képeket is láthat a felület írásában: