Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország egyik legnagyobb idősügyi szervezetével, az ezer klubot és 120 ezer tagot összefogó Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetségével nem egyeztetett a kormány a nyugdíjasok idősávjának bevezetéséről - írja a Népszava. A szervezet vezetője, Hegyesiné Orsós Éva szerint biztos, hogy sokaknak megnyugtató lehet, ha van egy védettebbnek hitt idősáv a vásárlásra, de az "Életet az éveknek" országos klubhálózat tagjai ennél sokkal komolyabb segítséget várnának a kormánytól.

Rengetegen panaszkodnak például arra, hogy az állami egészségügy a járvány miatt nem képes megfelelően foglalkozni a nem covidos betegekkel, egyre többen szorulnának magánellátásra, de nem tudják megfizetni. Égető szükség lenne ingyenes immunerősítő vitaminokra is, mert a rezsi és a gyógyszerek, élelem megvásárlása után a nyugdíjasok töredékének marad ezekre pénze.

A nyugdíjasszervezet épp most szervez adománygyűjtést, hogy a tagságot országszerte elláthassák a vitaminokkal. A Béres Alapítvány nyolcmillió forint értékben oszt szét ebben a körben Béres-cseppeket. Orsós Éva alapvetőnek tartaná azt is, hogy a kormány ne kifossza, hanem támogassa az önkormányzatokat, hogy bővíteni tudják a házi gondozó szolgálatukat, amire nagy szüksége lenne sok idős embernek.