Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyi intézmények az idén lejáró tartozásaikat sem nagyon fizetik a beszállítóknak - mondta az InfoRádiónak Rásky László.

A nagyobb beszállítókkal történő tárgyalások hírét meg tudta erősíteni, azonban a hozzá érkezett visszajelzések alapján a kis kórházi beszállítók közül senki nem kapott még pénzt, nemhogy a teljes követelését.

A kormány a 100 millió forint fölötti lejárt követeléssel rendelkező 98 céggel folytatja a tárgyalásokat, a többi vállalattal külön nem egyeztet. Előbbiek követelése mintegy 49 milliárd forint a tavaly év végi 66,7 milliárdos adósságból, tehát a beszállítók egy kisebb része viseli a tartozás nagyobb hányadát.

A korábbi gyakorlathoz képest, hogy a nagyokkal folytatott tárgyalások eredményeit érvényesítették a kisebb beszállítókkal szemben, annyi a változás, hogy utóbbiakat nem okolja a kormány az adósság növekedéséért, ezért is születhetett a csütörtöki bejelentés a kormányinfón - jegyezte meg a szakember -, miszerint őket kifizetik, amennyiben a követelések jogosak.