Több költségvetési fejezetből csoportosított át egy határozattal a kormány a Központi maradványelszámolási alapba 42 milliárd forintot, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fejezet 2018. évi kötelezettségvállalással terhelt maradványából 60 milliárd forint további felhasználását megtiltotta. A részletek nem ismertek.

A debreceni BMW-gyár miatt, a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra kapcsolatainak javítása érdekében szükséges önkormányzati feladatok ellátására 23 milliárd 439 millió, az egyéb felhalmozási kiadásokra 9 milliárd 998 millió, míg a közműfejlesztésre 10 milliárd 33 millió forint került az ITM költségvetési fejezetébe.

A Magyar Falu Program támogatására 29 milliárd forint szerepel egy másik határozatban.

A Belügymisztérium Terrorelhárítási Központja beruházásra kap 1,6 milliárd forintot.

A Magyar Államkincstár személyi juttatásokra 1 milliárd 226 millió forint többlethez jutott, amelyhez további 239 millió társul a közterhekre.

Az ITM dologi kiadásokra is kapott 2,9 milliárdot, továbbá az ebben a fejezetben szereplő Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség juttatása 3 milliárd 267 millió forint.

Az Eximbank Zrt. tőkeemelésére újabb 12 milliárd 615 millió forint fordítható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közgyűjtemények céljára 2 milliárdhoz jutott, míg a Blaha Lujza tér rendezésére egy milliárd forint fordítható.

Az idei FINA Úszó Bajnokok Sorozat magyarországi versenyére 280 millió forintot irányzott elő a kormány.